ΚΡΗΤΗΝΙΑ

Εικόνα ΚΡΗΤΗΝΙΑ

Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητηνίας    

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του πολιτιστικού Συλλόγου Κρητηνίας. O Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητηνίας «Η  ΚΑΣΤΕΛΛΟΣ» ιδρύθηκε το 2000 με σκοπό να γνωστοποιήσει την ιστορία, τα ήθη και έθιμα και την μακρά παράδοση που έκρυβε όλα αυτά τα χρόνια το χωριό μας. 

Δραστηριότητες

  • Δημιουργία φάτνης τα Χριστούγεννα στην πλατεία του χωριού την οποία επισκέπτεται πλήθος κόσμου από τα γύρω χωριά και τη Ρόδο. Δώρα σε όλα τα παιδιά που θα παρευρεθούν στην πλατεία του χωριού την πρωτοχρονιά από τον Άγιο Βασίλη.
  • Δημιουργία χορευτικού μπαλέτου αποτελούμενη από παιδιά του χωριού και ενήλικες  με τις τοπικές παραδοσιακές φορεσιές του χωριού.
  • Αυθόρμητο Καρναβάλι  Κρητηνίας:  Ξέφρενο γλέντι και χορός με μασκαράδες και παρέλαση αρμάτων. Στους επισκέπτες προσφέρονται  δωρεάν τοπικά εδέσματα και φαγητά που προσκομίζει κάθε νοικοκυρά του χωριού.
  • Λαμπαδηδρομίες για την εθνική εορτή της επανάστασης του 1821 την 24 Μαρτίου, με τους κατοίκους όλου του χωριού να καταλήγουν στην πλατεία όπου προσφέρονται κεράσματα και χορεύουν παιδιά και ενήλικες με τις παραδοσιακές φορεσιές του χωριού.
  • Δημιουργία θεατρικής ομάδας η οποία ιδρύθηκε το 2006 και έχει παρουσίασει μέχρι τώρα 5 παραστάσεις με μεγάλη επιτυχία.
  • Τριμηνιαία έκδοση εφημερίδας  τα «ΚΑΣΤΕΛΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑΤΑ», όπου αναπτύσσονται θεματολογίες σχετικά με την παράδοση και τα έθιμα του χωριού, τις δραστηριότητες του συλλόγου καθώς και διάφορα άλλα ενδιαφέροντα άρθρα.
  • Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου διοργανώνεται η  μεσαιωνική γιορτή Κάστρου  με χιλιάδες επισκέπτες να αναβιώνουν τη ζωή του μεσαίωνα.

Ιστοσελίδες:

www.kritinia.gr

www.youtube.com/user/kritinia/videos

https://twitter.com/kritinia

Ηλ. Ταχ.: info@kritinia.gr

Τηλ.: 6977 378 378