Πολ. Σύλλογος Σορωνής

Εικόνα Πολ. Σύλλογος Σορωνής

Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου "Το Αμπερνάλλι".

Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός σύλλογος Σορωνής «Το Αμπερνάλλι» ιδρύθηκε το 1983 με σκοπό την ανάδειξη και τη διατήρηση της λαϊκής παράδοσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας και τη συμπόρευσή της με τη σύγχρονη τέχνη.

Από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα έχει να παρουσιάσει ένα σημαντικό αριθμό πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων σε τοπικό επίπεδο αλλά και συμμετοχές σε εκδηλώσεις τόσο στη πόλη της Ρόδου όσο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος.

Δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς όπως εκμάθηση παραδοσιακών χορών, σύγχρονων χορών, ομάδων για ενήλικες (μέσω προγραμμάτων δια βίου μάθησης), έχει θεατρική ομάδα, πραγματοποιεί εκδηλώσεις με ποικίλο περιεχόμενο, συμμετέχει σε πολιτιστικές εκδηλώσεις της περιοχής, αναβιώνει έθιμα του χωριού, διοργανωνει μουσικοχορευτικές βραδιές καθώς και αφιερώματα με λόγο και μουσική. Η παιδεία και ο πολιτισμός είναι οι κυριότεροι στόχοι του "Αμπερνάλλι" Σορωνής Ρόδου.

Η ονομασία του Συλλόγου («Το Αμπερνάλλι») έγινε με βάση την λέξη αμπερνός (μεγάλο δέντρο βαλανιδιάς) και αμπερνάλλι (δεντράκι βαλανιδιάς), λέξεις που χρησιμοποιούνταν στη Σορωνή. (σάρων ή σόρων σημαίνει βαλανιδιά, σαρώνις ή σορώνις σημαίνει παλαιά ή μικρή βαλανιδιά).

Στις παρακάτω ιστοσελίδες μας μπορείτε να μαθαίνετε αναλυτικά για τα καθημερινά νέα μας και τις εκδηλώσεις μας, αφού εδώ έχουμε μόνο γενικές πληροφορίες):
www.ampernalli.gr,
www.facebook.com/ampernalli
www.youtube.com/ampernalli
www.soroni-folklore.webs.com
e-mail: ampernalli@gmail.com
Τηλ/Φαξ: 2241041170